Specialist inschakelen voor vloerisolatie?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Vloerisolatie

Dankzij vloerisolatie bespaart u energie. Daarnaast is vloerisolatie in uw woning comfortabel. Een niet geïsoleerde vloer is gemiddeld 11°C terwijl een vloer voorzien van isolatie circa 20 °C is. Een chape is een ondervloer waarop de uiteindelijke vloerbedekking wordt geplaatst. De samenstelling van chape is cement, zand en water. In geval van een isolerende chape is het isolatiemateriaal al toegevoegd aan de chape. Zoekt u een vakman die een isolerende vloer kan aanbrengen?

Start gratis offerteaanvraag.

Via het offerteformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aan. Vervolgens ontvangt u meerdere offertes van chappers in uw regio. U kiest zelf de vakman voorzien van de beste voorwaarden en de laagste prijs!

Voor- en nadelen

Isolatiechape zorgt ervoor dat minder warmte verloren gaat. Hierdoor bespaart u op de energierekening, daarnaast geniet u van meer wooncomfort. Vloerisolatie zorgt ervoor dat u sneller aan de verplichte isolatienorm voldoet. Daarnaast droogt isolatiechape een stuk sneller dan chape zonder isolatie. De vloerisolatie geeft een naadloos resultaat. Het wentelt zich om leidingen en buizen, een extra uitvulchape is niet nodig. Daarnaast geeft isolatiechape een dunne vloeropbouw. De chape en isolatie worden immers tegelijk gelegd en alle buizen direct weggewerkt. Isolatiechape is echter nog geen volwaardige isolatie. Kies daarom alleen isolatiechape als vloerisolatie ter aanvulling van een andere isolatie of wanneer geen andere optie mogelijk is.

isolerende chape

Soorten isolatiechape

U hebt de keuze uit verschillende soorten isolatiechape. Schuimbeton is een vloeibare versie, het geraakt hierdoor in elke kleine hoek van een ruimte. De vloerisolatie is een goedkope versie isolatiechape en lichter dan normaal beton. Argexchape is een mengsel van betonvloer en toegevoegde argexkorrels. De argexkorrels zorgen ervoor dat de isolerende waarde van het beton omhoog gaat. Ook deze vloerisolatie is lichter dan normaal beton dankzij de celvormige structuur van de korrels. Een isolatiechape voorzien van polystereenkorrels is de meest isolerende vloerisolatie. De korrels worden gemengd met water en cement, zand wordt niet toegevoegd. Een andere optie is chape voorzien van PUR-granulaten. Dit PUR-schuim sluit perfect aan op aanvoerleidingen en afvoerbuizen.

Akoestische vloerisolatie

Hebt u als u in bed ligt veel last van onderburen of lawaai van de tv die beneden aanstaat? Akoestische vloerisolatie is wellicht iets voor u. Geluid is een trilling die voortbeweegt in een golfbeweging. Luchtgeluid wordt gedragen via de lucht, maar contactgeluid via bijvoorbeeld de vloer. Contactgeluid beweegt snel voort en zwakt niet gauw af waardoor u storende geluiden van buren kunt horen. Akoestische isolatie is hiervoor de oplossing. Akoestische vloerisolatie zal het voortbewegen van de trillingen afremmen of verzwakken. U hebt de keuze uit verschillende soorten akoestische isolatie. Polyethyleenschuim is een veel gekozen soort akoestische isolatie bij een isolerende vloer. Polyetheenschuim is erg geschikt omdat het rotvrij, drukvast, elastisch en bestand tegen vocht is.

Benieuwd naar de prijzen van isolatiechape?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van chappers uit uw regio.

Ideaal met vloerverwarming

De chapewerken zijn goed te combineren met vloerverwarming. Vloerverwarming en isolatiechape kunt u op twee manieren combineren. Er is een nat systeem en een droog systeem, het verschil zit hem in de opbouw. Bij een nat systeem ligt de vloerverwarming in de chape. Dit is de meest gekozen optie bij nieuwbouwhuizen of wanneer er geen restrictie in opbouwhoogte is. Bij een droog systeem liggen de verwarmingsbuizen in isolerende platen op de uitvullaag. De meest gekozen soort isolatie gecombineerd met vloerverwarming is isolatiechape voorzien van polystereenkorrels of PUR-granulaten. Deze soorten vullen namelijk alle openingen tussen en onder de verwarmingsbuizen. Argexchape en schuimbeton bieden niet genoeg isolatie in combinatie met vloerverwarming.

Prijzen vloerisolatie 2024

U begrijpt dat vloerisolatie vele voordelen heeft. Wilt u een isolerende vloer in uw woning? Dan bent u uiteraard benieuwd naar de prijs van de chapewerken. De prijs hangt af van verschillende factoren. De soort isolatie en de dikte van de isolatievloer zijn hier bijvoorbeeld van invloed op. De prijs van isolatiechape ligt tussen de €15,- tot €20,- per m2. Houd er rekening mee dat u isolatiechape eigenlijk met andere isolatie moet combineren. Alleen door te combineren krijgt u een goede isolatiewaarde. Als u een indicatie van de prijs voor uw chapewerken of vloerisolatie wenst dan kunt u bij ons het beste offertes aanvragen.

offerte isolatie chape

Vrijblijvend offertes vergelijken

Een isolerende vloer is erg comfortabel, daarnaast bespaart u energie dankzij vloerisolatie. Als u op zoek bent naar een vakman die chapewerken voor uw vloer kan uitvoeren, dan zit u hier goed! Er zit altijd een vakman in uw regio.

Start gratis offerteaanvraag.

Als u het offerteformulier invult ontvangt u maximaal vijf offertes van vakmannen aangesloten bij ons netwerk. U vergelijkt de offertes op basis van aanbod en prijzen. Vervolgens kiest u zelf de vakman voorzien van de beste voorwaarden en de laagste prijs. Vragen over chapewerken of vloerisolatie zijn tevens van harte welkom. We helpen u graag!