Chape specialist inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis – Vrijblijvend

Chapewerken Vilvoorde

Wilt u een perfecte chapelaag in uw pand in Vilvoorde? Van een complete nieuwbouw woning tot een (kleine) renovatie: u bent bij ons aan het juiste adres voor al uw chapewerken. Geen klus is ons te groot of te klein. Ons netwerk, bestaande uit erkende chappers, is actief in heel Vlaanderen. Er is dus altijd een chapper in de buurt.

Start gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan gratis en zonder verplichting offertes van chappers uit uw regio. Een (isolerende) cementlaag vormt de basis van uw uiteindelijke vloer. Het is dus van belang dat u een ervaren en erkende chapper kiest. Via ons netwerk vergelijkt u eenvoudig gratis en vrijblijvende offertes van ervaren vakmannen. Kiest u de beste prijs, de chapper uit Vilvoorde die morgen al kan beginnen, of de vakman met de meeste ervaring?

Hoe lang moet chape drogen?

Eén van de eerste vragen gaat vaak over de droogtijd en de samenstelling van chape. Bij chapewerken is het erg belangrijk dat u de droging respecteert, zodat u maximaal resultaat krijgt. De meeste experts houden een droogtijd van 10 dagen per centimeter aan. Is de laag dikker dan tachtig millimeter? Dan moet u zelfs twee weken per centimeter rekenen. Wilt u dit proces versnellen? Er bestaat een sneldrogende oplossing waaraan bepaalde additieven zijn toegevoegd. Hierdoor versnelt u de uitdroging naar drie tot vijftien dagen. Nog een optie is het gebruik van een bouwdroger. De samenstelling van het basis chapemengsel is veelal vijf zakken rijnzand, met één zak cement. Hoeveel water u mag toevoegen gedurende het chappen hangt af van de droogte van het zand.
chape Vilvoorde

Isolatiechape

Tijdens de chapewerken in Vilvoorde gebruiken we vaak isolatiechape. Dit is een goede oplossing als u een dunne vloeropbouw wilt, met een goede vloerisolatie. Isolatiechape resulteert in extra wooncomfort en een lagere energierekening. Daarnaast geeft het tijdswinst bij de verbouwing. Isolatiechape bevat namelijk een kortere droogtijd. Bij deze vorm van chape leggen voegt men isolatiemateriaal, zoals EPS parels, schuim, PUR of kleikorrels, aan het mengsel toe. Isolatiechape gebruikt men erg vaak bij renovatieprojecten, omdat er een dunne vloeropbouw mogelijk is.

Soorten isolatiechape

Bij chapewerken met isolatiechape is er veel keuze uit het soort isolatiemateriaal. Denk aan argexchape, PUR en EPS parels of schuimbeton. Deze laatste oplossing is een vloeichape, en dankzij het lichte gewicht verspreidt het zich eenvoudig naar alle kieren en hoeken. Deze vorm van isolatiechape is over het algemeen goedkoper dan PUR, argex en EPS parels. Aan argrexchape voegt men argrexkorrels (kleikorrels) toe. Bij isolatiechape met PUR vormen de granulaatkorrels de basis van het mengsel. Tijdens het chappen gebruikt men het vaakst de variant met EPS parels.

Anhydrietchape

Anhydrietchape (vloeichape) maakt de chapper niet op basis van cement, maar op basis van gips (calciumsulfaat). Bij diverse chapewerken gebruikt men de anhydrietchape. Het heeft namelijk een sterke en goed belastbare structuur. Bijkomend voordeel is dat de chappers uit Vilvoorde de anhydrietchape erg snel kunnen leggen. Het is namelijk zelfnivellerend en eenvoudig verwerkbaar. Anhydrietchape kunt u prima combineren met vloerverwarming, aangezien anhydrietchape thermisch goed geleid. Zo behaalt u met uw verwarming maximaal rendement in Vilvoorde.

vloerisolatie verbeteren met isolatiechape Vilvoorde

Gewapende chape

Kiest u een zwevende chape, die niet direct in contact komt met de betonplaat, maar op een folie of een isolatielaag ligt? Dan is het van belang dat u gewapende chape laat leggen. Er bestaan twee soorten gewapende chapemengsels: op basis van ijzerdraad en nylon. IJzerdraad is de traditionele vorm. Nylon is een nieuwe, goedkope variant. Gedurende het mixen van het standaard mengsel voegt men de nylon vezels toe. Dit scheelt manuren, de chapper uit Vilvoorde hoeft immers geen ijzernetten te plaatsen. Vraag vrijblijvend eens naar de prijs voor een gewapende ondergrond.

anhydrietchape Vilvoorde

Sneldrogende chape

Tijd is geld, dat begrijpen wij. Dat is ook de reden dat onze chapper uit Vilvoorde tijdens de chapewerken veel gebruik maakt van de sneldrogende anhydrietchape. Hierbij worden er vloeibare hulpstoffen, versnellers, aan het mengsel toegevoegd. De versnellers zijn: Contop 10, 15, of 20. De uitdroging wordt dan verlaagd naar vier tot zestien dagen, afhankelijk van het type versneller. Hoelang de ondervloer zal moeten uitdrogen hangt af van veel factoren. Het is daarom verstandig hier goed navraag naar te doen.

vloeichape Vilvoorde

Hellingschape

Met hellingschape maakt de chapper uit Vilvoorde een helling (twee centimeter per meter) op een plat dak, het terras of de inloopdouche. Hellingschape heeft een relatief korte uitdrogingstijd (zo’n twee dagen), maar de chapper kan het niet tijdens slecht weer aanbrengen. De chapper gebruikt bij hellingschape zand en cement, een isolerende vloeichape, of een combinatie van beide. Met isolatiechape wordt het gewicht beperkt en creëert men de helling. Hellingschape leggen is echt vakwerk: kies dus altijd een ervaren chapper uit Vilvoorde.

vloeichape leggen Vilvoorde

Vloeichape

Binnen de chapewerken heeft u een ruime keuze uit producten en toepassingen. Eén van de zeer populaire chape oplossingen is anhydriet vloeichape. De anhydrietchape heeft als groot voordeel dat het zelfs al in een laag van 3 centimeter de juiste ondersteuning biedt. Hierdoor krijgt u met de vloeichape extra isolatieruimte. De anhydrietchape is gemaakt met hoogwaardig gips als bindmiddel, waardoor het egaler is dan het standaardmengsel. In tegenstelling tot sneldrogende chape is anhydriet vloeichape pas na drie dagen belastbaar.

polychape

Polychape

Naast andryhietchape bestaan er nog vele andere vormen van vloeichape. Eén van de voorbeelden is polychape. Polychape is een populaire keuze voor het chappen van de vloeren in garages en kelders. De polychape geldt als dekvloer: hierop is direct het tapijt te leggen. Bij het chappen van een polychape vloer, werkt de chapper met een speciaal mes in plaats van een machine. Hierdoor blijven de kenmerkende wolken in de polychape zichtbaar, door deze wolken ontstaat er na verloop van tijd wellicht ook kleurverschil.

uitvullingschape vloerverwarming

Uitvullingschape

Zoals u wellicht weet, bestaan er feitelijk drie verschillende soorten chape: isolatiechape, uitvullingschape en eindchape. Uitvullingschape is de chapelaag die zorgt voor een vlakke ondergrond. Zo is het mogelijk om in de uitvullingschape de leidingen van de vloerverwarming weg te werken. De uitvullingschape plaatst men over het algemeen op de begane grond, en het bestaat uit een mengsel van zand, cement en water. Het chappen van vloeren met dit materiaal is niet ingewikkeld, maar moet u wel overlaten aan een chapewerken professional uit Vilvoorde.