Chapper nodig voor chapewerken?

Gratis offertes vergelijken

Chapewerken Gent

Wilt u binnenkort chapewerken uit laten voeren in Gent? Met onze chapewerken profiteert u gegarandeerd van vakmanschap en kwaliteit, tegen een lage prijs. Ons netwerk van erkende vakmannen is actief in heel Vlaanderen. Er is dus altijd een chapper bij u in de buurt. Wij begrijpen dat iedereen verkondigd dat ze de beste zijn. Daarom kunt u via ons initiatief gratis en vrijblijvend verschillende offertes vergelijken van vakmannen uit de buurt van Gent.

Start de gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan gratis en zonder verplichting offertes van chappers uit uw regio. Werkt u het liefst samen met de chapper met de meeste ervaring, met de beste offerte, of de specialist die morgen al met het leggen van anhydrietchape (vloeichape) begint? Een goed begin is het halve werk. Kies dus kwaliteit, tegen de beste prijs!

Droogtijd en samenstelling

U bent vast benieuwd naar de droogtijd van chape, de cementlaag waarop de uiteindelijke vloerbedekking wordt gelegd. De vuistregel bij de traditionele chapevariant is dat het tien dagen moet drogen per centimeter dikte. De uitdroging versnelt u met een bouwdroger. Daarnaast is er een sneldrogende oplossing, waaraan bepaalde additieven zijn toegevoegd. Dat zorgt er voor dat de droogtijd verlaagd is naar drie tot vijftien dagen. De exacte droogtijden hangen af van diverse factoren, informeer dus altijd bij uw chapper in Gent. Wat betreft de samenstelling van het materiaal is het advies: vijf zakken rijnzand voor één zak cement. De chapper voegt water toe totdat het een goede dichtheid krijgt.

isolatiechape Gent

Isolatiechape

Isolatiechape is erg populair als ondergrond van woon- en slaapkamervloeren. De vloer is het enige element in huis waar u constant mee in contact bent. Het is dus voor het wooncomfort erg fijn dat deze warm aanvoelt. Met isolatiechape realiseert u dat. Daarnaast brengt het gebruik van isolatiechape een energiebesparing met zich mee. Bij de chapewerken met isolatiechape voegt men isolatiemateriaal aan het mengsel toe, wat resulteert in een dunne vloeropbouw. Isolatiechape bestaat uit: zandcement met EPS parels, kleikorrels, schuimbeton of PUR. Bent u benieuwd naar de prijzen van de diverse soorten isolatiechape? Vraag vrijblijvend offertes aan.

Soorten isolatiechape

Er bestaan dus diverse varianten isolatiechape. Die allen hun eigen voor- en nadelen hebben, maar gegarandeerd de isolatiewaarde verhogen. De meest gebruikte isolatiechape bevat gerecyclede polystyreenkorrels (EPS). Deze EPS parels geven de hoge isolerende waarde. Argexchape is beton waaraan de chapper argexkorrels (kleikorrels) toevoegt. Door de celvormige structuur van de korrels vormt het een lichte ondervloer. De laatste soort isolatiechape bestaat uit PUR. De PUR granulaatkorrels vormen de basis van de cementlaag. Alle varianten geven een naadloos resultaat gedurende de chapewerken. Daarnaast is er een dunne vloeropbouw mogelijk.

Anhydrietchape

Anhydrietchape is vloeichape waarbij het cement is vervangen door een synthetisch bindmiddel, anhydriet (calciumsulfaat). De chappers uit Gent kunnen de vloeichape erg snel leggen. De vloeichape hoeft geen bewapening en kent een hoge buig-, trek- en drukweerstand. Het leggen van anhydrietchape is tevens geschikt bij vloerverwarming, aangezien de thermische geleidbaarheid hoog is. Anhydrietchape heeft wel een langere uitdroging nodig dan de cementgebonden variant. Dat komt door de hogere dichtheid. De vloeichape (anhydrietchape) is geschikt voor alle standaard vloerbekledingen.

gewapende chape

Gewapende chape

Wanneer is een gewapende cementlaag de beste keuze? Dat is van belang als u een zwevende ondervloer laat leggen. Een dergelijke laag komt niet direct in contact met de ondergrond, aangezien er isolatie of plastic onder de cementlaag ligt. Gewapende chape zorgt er voor dat er geen breuken ontstaan. U kunt kiezen uit twee vormen van bewapening gedurende de chapewerken: ijzerdraad en nylon. De traditionele vorm is het gebruik van ijzerdraad tijdens de chapewerken. De nylon vezels die nodig zijn om het gewapende materiaal te creëren worden tijdens het maken van het standaard chapemateriaal toegevoegd.

sneldrogende chape Gent

Sneldrogende chape

Wat wij tevens vaak gebruiken tijdens chapewerken in Gent, is de sneldrogende cementlaag. De sneldrogende cementlaag bevat vloeibare hulpstoffen waardoor de uitdrogingstijd drastisch wordt verkort. De uitdroging van sneldrogende chape kost gemiddeld slechts vier tot zestien dagen. De vloeibare hulpstoffen voegt u toe aan het basismateriaal. De verhouding bedraagt 2% van het cementgewicht. Dit is gemiddeld 1 liter per mengsel, op basis van 50 kg cement. Afhankelijk van de gewenste uitdrogingstijd kiest u: Contop 10, 15, of 20.

hellingschape

Hellingschape

Hellingschape gebruikt men om het plat dak van een helling te voorzien, zodat er geen water op blijft staan. De hellingschape realiseert een helling van minimaal 2% naar de goten of de afvoer. Het correct leggen van hellingschape is echt vakwerk. De chapper uit Gent houdt uitstekend rekening met de benodigde draagkracht van de onderliggende basislaag. Hellingschape is een erg geschikte ondergrond voor de dakbedekking, denk aan EPDM of bitumen. Van platte daken van garages tot en met kantoren: wij leggen de hellingschape op maat.

vloeichape Gent

Vloeichape

Als u op zoek bent naar een stevige chape, dan raden wij de anhydriet vloeichape aan. De anhydriechape is een vloeichape die gips als bindmiddel heeft, waardoor het veel vlakker is dan de traditionele chape. Al bij drie centimeter dikte is de anhydrietchape voldoende voor het afdekken van een vloerverwarming. Hierdoor krijgt u meer ruimte voor een isolatielaag. Anhydriet vloeichape is niet sneldrogend, na 24uur is het beloopbaar, maar pas na drie dagen is het belastbaar. De hardheid van anhydrietchape is 25N/mm2.

polychape leggen Gent

Polychape

Een alternatieve term voor polychape is ook wel dekvloer, bovenop de polychape legt een chapper namelijk de uiteindelijke vloerbedekking. Hoewel de polychape vele voordelen met zich meebrengt, moet u er rekening mee houden dat het niet op elke plek toepasbaar is. Met name bij kelders en garages kiest men tegenwoordig voor polychape. Het chappen van de polychape gebeurt met een speciaal chapemes, waardoor de kenmerkende wolken in de polychape ontstaan. Na het chappen kan er eventueel wel kleurverschil ontstaan, bijvoorbeeld door vocht of zonlicht.

uitvullingschape

Uitvullingschape

Wist u dat er verschillende chape varianten bestaan? Grofweg deelt men deze in drie categorieën in: isolatiechape die is bedoeld als isolatielaag, eindchape: waarop de eindvloer naar keuze wordt aangebracht, en de uitvullingschape. De uitvullingschape is bedoeld voor het egaliseren van vloeren, en het wegwerken van leidingen en bedrading. Onder meer bovenop de vloerverwarming is de toepassing van een uitvullingschape noodzakelijk. Binnen deze categorie bestaan er weer diverse oplossingen zoals anhydrietchape en hellingschape. Het is afhankelijk van uw wensen welke variant het meest geschikt is.

schuimbeton chapper

Schuimbeton

Schuimbeton is een vorm van vloeichape die uitermate geschikt is als ondervloer voor grotere ruimtes. Het schuimbeton heeft een goede cohesie, en is relatief licht waardoor de ondergrond geen zeer hoge draagkracht hoeft te hebben. De term schuimbeton komt van de samenstelling van het product: het is een mengsel van mortelspecie en een stabiel schuim. Het nadeel van schuimbeton is dat het slecht isoleert. Wilt u de isolatiewaarde van de vloer verbeteren? Kies dan voor een specifieke isolatiechape, op basis van polyurethaan.

hechtende chape

Hechtende chape

Als u op zoek gaat naar mogelijkheden voor het leggen van een ondervloer, dan zult u ontdekken dat er zowel hechtende als niet hechtende chape bestaat. De hechtende variant is een laag die zich rechtstreeks aan de onderlaag hecht. Bij het chappen van een dergelijke vloer plaatst de chapper daarom een uitzettingsvoeg of randstrook langs de muurrand. Voorwaarden voor het werken met een hechtende chape zijn een stabiele en scheurvrije ondervloer, en een dikte tussen de 3 en 5 centimeter.

chape berekenen prijs

Chape berekenen

Hoewel u natuurlijk een chapper kunt inhuren voor het toepassen van een anhydrietchape of andere oplossing, is het tevens mogelijk om zelf (een deel van) het werk uit te voeren. Hiervoor is het noodzakelijk om de hoeveelheid benodigde chape te berekenen. Dit doet u eenvoudig met een online chape-calculator. Hierop geeft u aan wat de lengte en breedte van het vloeroppervlak, en welke dikte u wenst. De calculator geeft vervolgens voor u de hoeveelheid cement en rijnzand weer die moet aanschaffen.

Benieuwd naar de prijzen van vloerverwarming en anhydrietchape?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van de chapewerken specialist uit Gent.

chapewerken offerte

Chape en vloerverwarming

Wilt u vloerverwarming combineren met anhydrietchape (vloeichape)? Dan pakt de chapper uit Gent het iets anders aan. De vakman legt tijdens de chapewerken eerst een isolerende onderlaag, waardoor de warmte van de vloerverwarming stijgt. Op de isolatielaag komen de vloerverwarmingsbuizen of –elementen. Hierover komt de afwerkende laag anhydrietchape. Vaak plaatst de chapper tevens uitzetvoegen, aangezien de vloeichape door de warmte van de verwarming kan uitzetten. Anhydrietchape en vloerverwarming zorgt voor optimaal rendement en comfort. Door de vloerverwarming zijn radiatoren niet meer nodig, is er geen luchtverplaatsing meer (minder stof), en wordt uw wooncomfort verbeterd.

Chape en vloerisolatie

Vloeren mag u uiteraard tijdens het isoleren niet vergeten. Met vloerisolatie bespaart u op uw stookkosten en rekent u voorgoed af met het koude gevoel in huis. Onder uw vloerbedekking (laminaat, tapijt, etc) ligt meestal een standaard laag cement, de betonnen ondervloer. Het is echter ook mogelijk dat u isolatiechape bestelt als vorm van vloerisolatie. De chapper uit Gent vermengt de chape dan met isolatiemateriaal (PUR, EPS, Argex, schuim). Dat resulteert in extra vloerisolatie. Streeft u naar een zo goed mogelijke vloerisolatie? Dan raden wij u aan dat u de isolatiechape combineert met isolatieplaten. De vloerisolatie verhoogt tevens de akoestische isolatie en geeft rust en comfort in uw huis in Gent.

Zelf chappen

Wilt u zelf de chapewerken gaan uitvoeren en geen chapper uit Gent inhuren? Dat is goed mogelijk. Met enige kennis en ervaring kunt u zelf prima chappen. Wel moet u beseffen dat het erg belangrijk is dat u perfect werk aflevert. Als de ondergrond (en vloerisolatie) niet goed is gemaakt ziet u dat terug in de uiteindelijke vloer. In onderstaand stappenplan leest u welke stappen u bij de chapewerken moet doorlopen.

Voorbereiding

Maak ter voorbereiding van het chappen uw vloer in Gent goed schoon en stofvrij. Bereken vervolgens de dikte van de chapelaag. Dat hangt af van uw vloerbedekking: wilt u bijvoorbeeld dikke tegels of dunne vloerbedekking als afwerking? Dan moet er voldoende ruimte over blijven bij de dorpel van de deur. Wel is het belangrijk om te kiezen voor een minimale dikte van vijf centimeter. Anders is de demping en isolatiewaarde niet optimaal. Bereken aan de hand van de laagdikte en de oppervlakte van de vloer, hoeveel materiaal u nodig heeft.

zelf chappen
  • Stap 1: Chape maken – Gaat het om een grote hoeveelheid? Gebruik dan een betonmolen tijdens het werk. Vermeng ¾ rijnzand met ¼ cement. Voeg daarna water toe zodat het een hanteerbare dichtheid krijgt. De hoeveelheid water hangt af van het zand. Bij erg droog zand is er meer water nodig. Giet het cementmengsel vervolgens in een kruiwagen.
  • Stap 2: Chappen – Zorg dat de ondergrond vochtig is en breng de eerste laag aan. Begin bij het chappen altijd in een hoek die zo ver mogelijk van de deur is verwijderd. Strijk de laag goed glad met een lat. Plaats altijd twee profielen in de chapelaag. Deze profielen dienen dan als geleiders van de lat. Zo krijgt u een waterpas resultaat. Verwijder vervolgens de profielen en gebruik een truweel om de chape op de plaatsen waar de profielen zaten, te dichten.
  • Stap 3: Droogtijd – Hebt u de chapwerken bij uw pand in Gent afgerond? Houd dan rekening met een uitdrogingstijd van tien dagen per centimeter, bij een temperatuur van rond de 20 graden. De benodigde tijd is afhankelijk van de temperatuur en welke vloerbekleding u gaat leggen. Bij parket en laminaat is de droogtijd aanzienlijk langer dan bij tegels.
  • Risico’s – Overweegt u, na het lezen van dit stappenplan, om de chapewerken zelf uit te voeren in Gent? Besef dan wel dat u geen garantie op de klus heeft. Een zanderige chapelaag, of één die niet volledig waterpas is, geeft een hoop problemen. Kan de deur bijvoorbeeld niet meer open na het leggen van de chapelaag? Dan bent u niet verzekerd. Benieuwd naar de prijs voor de inzet van een ervaren chapper uit de buurt van Gent? Vul gratis en vrijblijvend het offerteformulier in!
chapper Gent

Prijzen

Wilt u binnenkort een basisvloer (laten) leggen in uw woning in Gent? Dan bent u vast benieuwd naar de gemiddelde prijzen. De prijs hangt af van diverse factoren. Allereerst natuurlijk welke chapewerken u uit wil laten voeren en welke soort basismateriaal (en vloerisolatie) u kiest. De volgende prijzen die we benoemen hebben betrekking op een chapelaag van zeven centimeter en zijn inclusief btw en arbeidskosten. De traditionele soort is al verkrijgbaar vanaf €13,- per vierkante meter. De gewapende variant vanaf €14,- per vierkante meter. De sneldrogende en isolatiechape heeft een hogere prijs. De prijs van de sneldrogende oplossing start bij €23,- per m2 en bij isolatiechape €30,- per m². Benieuwd naar de exacte kosten van uw chapewerken in Gent? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Vergelijkt u de verschillende offertes van de chapewerken? Dan bespaart u enorm op de prijs van de chapper en de anhydrietchape (vloeichape), de sneldrogende of gewapende variant, of de hellingschape. Daarnaast kunt u dan de prijs van de chapper uit Gent vergelijken met andere aanbieders uit de regio. Welke chapper u ook kiest uit ons netwerk, door onze strenge selectieprocedure weet u altijd dat u chapewerken van hoge kwaliteit kiest. Ons netwerk is actief in heel Vlaanderen. Er is dus altijd een ervaren chapper bij u in de buurt. Meer weten over anhydrietchape (vloeichape), de sneldrogende of gewapende variant of vloerisolatie? Vul het offerteformulier in met uw wensen of vragen over de chapewerken, en u ontvangt een prijs op maat.