Chapper nodig voor chapewerken?

Gratis offertes vergelijken

Chapewerken Sint-Niklaas

Bent u uw woning of bedrijfspand in Sint-Niklaas aan het renoveren, en zoekt u naar een manier om de vloeren beter te isoleren, of een vloerverwarming te combineren met een ondervloer? Dan zit u bij ons netwerk van chapewerken experts op de juiste plek.

Start de gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan gratis en zonder verplichting offertes van chappers uit uw regio. Wij werken samen met een groot aantal specialisten, die u met alle plezier helpen bij het leggen van isolatiechape, anhydrietchape, hellingschape of een andere vloeichape. Wij garanderen dat elke chapper uit ons netwerk u snel en vakkundig bij de klus zal ondersteunen. Vraag via de offertepagina geheel vrijblijvend enkele offertes aan om de beste chapper uit Sint-Niklaas te vinden.

Droogtijd en samenstelling

Wanneer u hebt besloten om een chape vloerlaag te leggen, dan moet u bepalen welk soort chapelaag u wenst. De keuze die u maakt is van invloed op de samenstelling van de chape. Zo bestaat de standaard vloeichape uit een mengsel van cement en zand, maar heeft anhydrietchape gips als basis. Elke erkende chapper gaat uit van een mengverhouding van 1 deel cement op vier delen zand, als u over de onderlaag nog een afwerklaag aanbrengt. De uiteindelijke samenstelling is vervolgens van invloed op de droogtijd. De standaard droogtijd is 10 dagen per centimeter, maar er bestaat ook sneldrogende chape.

chape leggen Sint-Niklaas

Isolatiechape

Wanneer een chapper spreekt over een isolatiechape, dan gaat het om een uitvulchape die tevens de isolatiewaarde van de vloer verhoogt. Door het verbeteren van de vloerisolatie zult u aanzienlijk besparen op de stookkosten en draagt u bij aan een beter milieu. Er bestaan diverse soorten isolatiechape, met elk eigen toegevoegde isolatiematerialen. U krijgt onder meer de keus uit schuimbeton, Argexchape en isolatiechape met toegevoegde PUR of polystyreen. Een chapper uit Sint-Niklaas kan over de vloerisolatie vervolgens een afwerkchape leggen voor een compleet resultaat.

Soorten isolatiechape

Regelmatig krijgen onze chapewerken experts uit [var1 ]de vraag voor welke isolatiechape zij het beste kunnen kiezen. Het antwoord hierop is afhankelijk van de eisen die u stelt aan de isolatiechape, en het beschikbare budget. De professionals uit ons netwerk werken onder andere met schuimbeton, Argexchape en isolatiechape van polystyreenkorrels. Met name de argexchape is zeer populair in de regio, door de relatief lage prijs. Het nadeel van deze variant is wel dat het de isolatiewaarde van het beton in beperkte mate verhoogt.

Anhydrietchape

Naast de standaard cementgebonden chape is het ook een optie te kiezen voor anhydrietchape. Anhydrietchape is een vloeichape die is gemaakt op basis van gips. Dankzij het gips is de anhydrietchape nauwelijks krimpgevoelig, hoeft de chape niet meer genivelleerd te worden, en is ook de arbeidsintensiviteit zeer laag. Hierdoor wordt anhydrietchape vaak gebruikt bij grote bouwprojecten. Een laatste voordeel is dat de anhydrietchape goed te combineren is met een vloerverwarming. Het nadeel is de langere droogtijd: u moet uitgaan van een week per centimeter dikte.

isolatiechape leggen door chapper

Gewapende chape

Een volgende chapesoort waar wij u graag meer informatie over willen geven is de gewapende chape. Een gewapende ondervloer is noodzakelijk als u kiest voor een zwevende variant. Dit is een ondergrond die zich niet hecht aan de betonplaat, bijvoorbeeld bij een thermische vloerisolatie of een akoestische isolatie. Bij een gewapende chape zal voegt men nylonvezels of ijzerdraad toe, om de kans op breuken te verkleinen. Het chappen van een gewapende chapelaag kent daardoor wel een iets hogere prijs dan de standaard chapewerken.

anhydrietchape Sint-Niklaas

Sneldrogende chape

Wist u dat u bij menig chapewerken expert uit Sint-Niklaas ook kunt kiezen voor een sneldrogende vloeichape? Bij een sneldrogende ondervloer voegt men een speciaal product toe dat de droogtijd verkort. Dankzij de sneldrogende chape zullen winkels het inkomensverlies beperken en is een combinatie met alle vloertypes mogelijk. Vooral als u parket als bovenvloer wenst is een sneldrogende chapelaag aan te raden. Een chapper uit ons netwerk voorziet u desgewenst graag van meer informatie over de mogelijkheden en de bijbehorende prijs.

vloeichape Sint-Niklaas

Hellingschape

Een chapesoort die bij uitstek geschikt is voor gebruik buitenshuis is de hellingschape. Een chapper uit Sint-Niklaas zal de hellingschape aanbrengen voor het creëren van een helling bij uw plat dak of terras. Het grote voordeel van hellingschape is dat dit een zeer korte uitdrogingstijd kent, waardoor het snel belastbaar is. Het nadeel is dat de chapper de hellingschape enkel bij mooi weer kan leggen. De samenstelling van de hellingschape is afhankelijk van uw exacte wensen, zowel een vloei- als isolatiechape is geschikt.

sneldrogende chape Sint-Niklaas

Vloeichape

Wij spraken hierboven al over speciale vormen van vloeichape, waaronder de anhydrietchape. De term vloeichape wordt binnen de chapewerken gebruikt voor alle chapevloeren waarbij er geen extra eisen aan de chapelaag worden gesteld. De anhydrietchape is binnen de vloeichapes het meest populair omdat het zelfs al in een laag van 3 centimeter de juiste ondersteuning biedt. Dankzij deze vorm van vloeichape is er daarom extra ruimte voor een isolatielaag. De prijs voor een vloeichape hangt af van de samenstelling en dikte.

polychape

Polychape

Binnen de chapewerken is polychape iets minder bekend, maar het is een uitstekende oplossing, bijvoorbeeld bij garagevloeren of industriële ruimtes. De polychape zorgt voor een stevige basis, waarover u geen toplaag meer hoeft te laten aanbrengen door een erkend chapper uit Sint-Niklaas. De polychape is enkel toepasbaar in ruimtes waar het niet kouder wordt dan 0 graden, of meer dan 25. Daarnaast is het belangrijk om de polychape te plaatsen in tochtvrije ruimtes. Bij de polychape zal altijd enig kleurverschil ontstaan door het uitzweten.

uitvullingschape in combinatie met vloerverwarming

Uitvullingschape

Wij hebben hierboven al diverse chapevarianten voor u uitgewerkt, waaronder de gewapende chapes en hellingschape. Wist u echter dat de chapesoorten zijn in te delen in drie categorieën: Er bestaan de zogeheten eindchapes, uitvullingschapes en isolatiechapes. De uitvullingschape is daarbij de laag die zorgt voor een vlakke ondergrond. Dit betekent dat u onder meer de leidingen van de vloerverwarming in de laag kan wegwerken. Het chappen van vloeren met uitvullingschape is een lastige klus, laat dit daarom over aan een chapewerken expert uit Sint-Niklaas.

chapewerken met schuimbeton

Schuimbeton

Een volgend materiaal waar wij u graag meer informatie over geven is schuimbeton. Schuimbeton gebruiken chapewerken professionals als een vorm van goedkope isolatiechape. Het bestaat uit een combinatie van een stabiel schuim met mortelspecie. Het grote voordeel van schuimbeton is dat het zich gemakkelijk over de ruimte verspreidt, en zich goed hecht in de hoeken. Hoewel het product een zeer aantrekkelijke prijs heeft, adviseert menig chapper uit Sint-Niklaas om voor een optimale isolatiewaarde te kiezen en dus voor een chapesoort met een hogere lambdawaarde.

hechtende chape

Hechtende chape

Wilt u een oude en nieuwe ondervloer aan elkaar hechten? Dan is het wellicht een optie om een hechtende chape te gebruiken. Deze laag hecht zich direct aan de ondergrond: de betonnen draagvloer. Dit levert diverse voordelen op. Het gebruik van een hechtende chapesoort is aan een aantal voorwaarden verbonden: zo moet de draagvloer stabiel zijn en geen scheuren vertonen, en mag er geen vocht meer in de draagvloer zitten. Meer weten over de mogelijkheden? Een chapper uit Sint-Niklaas informeert u met alle plezier.

chape prijs berekenen

Chape berekenen

Om de prijs voor het creëren van een ondervloer enigszins te beperken, is het een optie om zelf een deel van de chapewerken uit te voeren. Bijvoorbeeld door het eigenhandig aanschaffen en mengen van het basismateriaal. Hiervoor dient u eerst de hoeveelheden te berekenen. Dit doet u met een speciale online calculator. Geef hierop aan wat de breedte en lengte van de te renoveren ruimte is, en de gewenste dikte voor de onderlaag. U krijgt dan automatisch het aantal cement- en zandzakken dat nodig is.

Benieuwd naar de prijzen van isolatiechape en vloerverwarming?

Vraag kosteloos en vrijblijvend offertes aan van de chapewerken specialisten uit Sint-Niklaas.

chapewerken prijs

Chape en vloerverwarming

Regelmatig klanten ons in hoeverre het mogelijk is chapes te combineren met een vloerverwarming. Het antwoord hierop is zeer positief: de meeste chapes gaan prima samen met een vloerverwarming. Eén van de populairste keuzes is anhydrietchape omdat het een uitstekende thermische geleidbaarheid heeft. Het aanbrengen van deze variant moet u dan wel overlaten aan een chapewerken specialist. Deze zal de juiste dikte van de bovenlaag bepalen, en ervoor zorgen dat de vloerverwarming in optimale staat blijft. Naast anhydrietchape is ook menig andere vloeichape geschikt voor toepassing bij de vloerverwarming. Het voordeel van een vloerverwarming is dat u dan geen radiatoren meer in huis nodig hebt.

Chape en vloerisolatie

Tegenwoordig is de Vlaamse overheid zeer actief in het bevorderen van energiezuinige keuzes en het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen. Eén van de methoden waarop u op de energiefactuur zou kunnen besparen is het verbeteren van de isolatiewaarde van de vloeren. Bij een vloerisolatie krijgt u de keus uit twee oplossingen: een daadwerkelijke vloerisolatie of een bodemisolatie. Kiest u voor een chapelaag? Dan kan hier een standaard vloerisolatie onder worden geplaatst, of u moet een speciale isolatiechape toepassen. Een vloerisolatie scheelt jaarlijks tot wel honderden euro’s in het energieverbruik. Daarnaast biedt een vloerisolatie vaak ook nog enige geluidsdemping, wat het wooncomfort verbetert.

Zelf chappen

Bent u zeer handig met klussen binnen en buitenshuis, en wil u graag besparen op de prijs voor de chapewerken? Dan is het een optie om dit eigenhandig uit te voeren bij uw woning of bedrijfspand in Sint-Niklaas. U bestelt de meeste chapevarianten gemakkelijk via een bouwmarkt, en ook de materialen voor het chappen zijn op diverse plekken verkrijgbaar. U moet er wel rekening mee houden dat wanneer u zelf de vloeichape aanbrengt, u geen garantie krijgt op de kwaliteit en levensduur. Voor een goede werking van de chapevloer moet alles egaal liggen, en het middel zich overal goed hechten.

Zelf doen of uitbesteden?

Besteedt u de klus uit aan een chapewerken professional? Dan bent u verzekerd van de optimale werking en levensduur. Om de klus enigszins voor u te vergemakkelijk heeft een erkend chapper uit ons netwerk een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld.

doe het zelf chappen
  • Stap 1 – Start met het bepalen van de benodigde hoeveelheden vloeichape. Bereken dit aan de hand van het oppervlak en de gewenste laagdikte. U dient minimaal te kiezen voor een laag van 3 centimeter bij anhydrietchape en 5 centimeter bij polychape of gewapende chape.
  • Stap 2 – Als u alle materialen voor het chappen in huis hebt, dan dient u de ondergrond schoon en stofvrij te maken. Zo zal de hechting beter uitvallen.
  • Stap 3 – Meng daarna alle materialen. Gaat u een groot oppervlak chappen? Overweeg dan het gebruik van een betonmolen. Deze huurt u bij een bouwmarkt of chapewerken professional uit Sint-Niklaas. Voor het mengsel kunt u uitgaan van een kwart cement met driekwart rijnzand. Hoeveel water u hier aan toe dient te voegen hangt af van de droogte van het rijnzand. Wenst u een sneldrogende cementlaag? Voeg dan de juiste versnellers toe.
  • Stap 4 – Het is nu tijd om te beginnen met de daadwerkelijke klus: het leggen van de chape. Bevochtig hiervoor de ondergrond, en breng eventueel een speciaal hechtmiddel aan om de hechting te verbeteren. Plaats daarna profielen in de chapelaag. Langs deze profielen strijkt u straks met een lat de chapelaag vlak. Verwijder daarna de profielen en vul de lege ruimtes nog even met de vloeichape. Dit kan met een truweel.
  • Stap 5 – Hebt u de bovenstaande stappen afgerond? Dan dient u te wachten totdat de vloer is uitgehard, voordat u deze belast of beloopt. Een sneldrogende cementlaag is soms al binnen 2 dagen droog, standaard oplossingen hebben een uithardtijd van minimaal 5 dagen per centimeter.
  • Stap 6 – Komt u tijdens het leggen van de vloer toch problemen tegen? Aarzel dan niet om alsnog een chapper uit ons netwerk in Sint-Niklaas in te schakelen. Deze helpt u met alle plezier bij het verhelpen van de problemen, of kan de ondervloer alsnog in het geheel voor u leggen.
vloerisolatie chapper Sint-Niklaas

Prijzen

De prijs voor het leggen van een vloer hangt af van een groot aantal factoren. Zo is onder meer de chapevariant die u kiest van invloed op de prijs, maar ook de mate waarin u het chappen eigenhandig uitvoert, of hiervoor een erkend chapewerken expert inschakelt. Tot slot is het bij isolatiechape van belang voor welke variant u kiest, en welke lambdawaarde dit materiaal heeft. Gemiddeld gaan wij uit van prijzen rond de €13,- per vierkante meter voor een standaard cementlaag, en €14,- voor de gewapende soort. Isolatiechape en sneldrogende chapes kennen hogere prijzen: het gaat om respectievelijk €30,- en 23,- per vierkante meter.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het leggen van een ondergrond bij u thuis in Sint-Niklaas? Hebt u een vraag over de kosten voor het eigenhandig chappen van de garagevloer? Of wilt u weten wat het verschil is tussen een hellingschape en polychape? Bij onze chapewerken professionals bent u dan op de juiste plek terecht gekomen. Elke chapper uit ons netwerk heeft een ruime ervaring met het leggen van vloeren. Via de offertepagina vraagt u eenvoudig meerdere offertes aan van chapewerken professionals uit Sint-Niklaas. Het is aan u om de verkregen offertes met elkaar te vergelijken op basis van prijs en aanbod.